home
agenda

Jeugddienst Kampenhout
Sporthal Kampenhout
Zeypestraat 26
1910 Kampenhout

meer info ...

Facebook

Overzicht Jeugdverenigingen

Chiro Kampenhout
Jeugdhuis Tonzent
Scouts Berg
Scouts Buken Delle      Scouts Nederokkerzeel


Vrijetijdsgids kampenhout Vroeger bestond er een brochure genaamd "Jong loof", een wegwijzer van de Jeugdraad van Kampenhout, waarin alle informatie over de jeugdverenigingen beschreven zijn, inclusief adressen en telefoonnummers. Deze bestaat eigenlijk nog steeds, maar zit nu vervat in de "Vrijetijdsgids" van Kampenhout.
Je kan deze verkrijgen op verschillende locaties (gemeentehuis, villa Lucie, bibliotheek, sporthal en jeugddienst van Kampenhout).
Deze handige gids is een goede staalkaart van wat onze gemeente te bieden heeft, niet alleen aan initiatieven voor de jeugd, maar ook wat betreft bibliotheek, cultuur, sport en toerisme! Check it out.


Chiro "Titika"

Chiro Titika

Chiro Titika is de lokale chiro vereniging van Kampenhout. Jaarlijks beleven 170 leden en meer als 25 leiding elke week opnieuw een onvergetelijke zondag. Als jeugdvereniging staan we open voor alle jongens en meisjes die zin hebben om zich op zondag helemaal uit te leven. Elke week opnieuw staat onze leiding klaar om hun leden een onvergetelijke zondag te bezorgen met spannende activiteiten, leuke spelletjes, een uitdagende quiz en nog veel meer!

Uiteraard gaan we ook elk jaar op kamp. We zoeken dan een prachtige locatie uit om onze tenten op te slaan en om ons tien dagen (zeven dagen voor de kleinste groepen) helemaal uit te leven. Een heel kamp samen leven, spelen, werken, lachen, ravotten, ... Dit is dan ook de perfecte afsluiter van ons Chiro-jaar!

Tijdens ons Chiro-jaar zijn er nog tal van andere activiteiten waar we ons met heel de Chiro achter smijten. Zo beginnen we ons jaar telkens met een Strandfuif en Kinderfuif. De centen die daarmee binnenkomen worden gebruikt om onze lokalen te onderhouden, spelmateriaal te kopen, kortweg om te investeren in onze leden. Daarnaast organiseren we ook een Aspifuif, Comedy Night, Italiaanse Avond en Opendeurdag. Allemaal activiteiten die zeker de moeite waard zijn om eens bij langs te komen!

Vanaf 6 jaar, kan je bij ons een kijkje komen nemen. Je kan een paar keer mee proberen, voor je een definitieve beslissing neemt. Alhoewel je waarschijnlijk niet lang zal twijfelen! We spelen op gewone Chirodagen zondag van 14h tot 17h.
Omdat we willen dat iedereen de kans krijgt bij onze Chiro te horen, houden we het lidgeld beperkt tot € 20, voldoende om jouw kind te verzekeren.

Wil je meer weten over de activiteiten en de werking? Surf even naar onze website www.chirokampenhout.be en daar vind je de nodige informatie om iemand te contacteren.
Onze lokalen kan je vinden aan de Hutstraat 41 in Relst (tegenover de kerk en JH Tonzent).

Algemene werking & secretaris:
Calum Bolton : 0474/06.39.76

Algemene werking & financiën:
Hanne Peeters : 0471/24.49.93

Algemene werking & logistiek:
Rik Bosschaerts : 0476/66.25.20

E-mail: Chiro_kampenhout@hotmail.com
Website : www.chirokampenhout.be

top pagina


Scouts en gidsen Vlaanderen - St.-Servaes Berg
Skoette Berg - Wreed Verslavend!

Scouts St.-Servaes Berg
Contactpersonen:
Inte Philips - 0472 02 08 18 - douroucouli@scoutsberg.be
Maarten Boulanger - 0479 11 63 69 - otogone@scoutsberg.be
Groepsleiding - groepsleiding@scoutsberg.be
website: www.scoutsberg.be

Adres:
Om uw rakkers af te zetten:
Raymond Impanisstraat 2 - 1910 Berg (Kampenhout)
(Zijstraat van de Tiendeschuurstraat)

Doelgroep:
kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar
Leiding: 18 jaar tot ...

Dagen en uren van de activiteiten:
Elke zondag tenzij anders in het 't boekske wordt vermeld (zie website)

Kapoenen (6-8j) en Wouters (8-11j) van 14 tot 17u
Jong-givers (11-14j) en Givers (14j-17j) van 14u tot 18u

Jaarlijks terugkerende activiteiten
Kamp, weekends, startdag, lichtstoet, touwenparcour, kerstfeestje, taartenverkoop, steakdag en nog veel meer (check hiervoor onze website)

Kampdata
Kapoenen: 21 tot 26 juli
Wouters: 21 tot 28 juli
Jong Givers: 18 tot 28 juli
Givers: 18 tot 28 juli
Leiding: 15 tot 30 juli

Voorstelling van de vereniging:
Ben je 6 jaar of ouder en heb je nog geen leuke activiteiten te doen tijdens je zondagmiddag? Spreekt een bossspel, pleinspelen, tentenkampen, sportieve uitdagingen, commandotochten of gewoon samen spelen met een hoopje vrienden je aan? Dan is Scouts Berg zeker iets voor jou! Kom eens langs om te proeven van de leuke activiteiten die de enthousiaste leiding in elkaar steekt, speciaal voor jou.
Ben je ouder dan 17 jaar en heb je meer vrije tijd dan je lief (is)? Dan is leiding geven misschien wel iets voor jou! Kom dan zeker ook eens langs. En misschien maak jij binnenkort deel uit van onze enthousiaste, toffe leidingsploeg.

top pagina


Scouts en gidsen Vlaanderen - St.-Joris - Damiaan Buken

Scouts St.-Joris - Damiaan Buken

Contactpersoon: Menno Persoons

Dagen en uren van de activiteiten:
elke zondag van 14.00u tot 17.00u

Adres:
Bukenstraat 22A 1910 Buken

Jaarlijks terugkerende activiteiten:
kamp, kerst– en/of paasweekend, Mossel brossel, Spaghettiweekend,...

Doelgroep: kinderen vanaf 6 jaar

Voorstelling van de vereniging:
Speel je graag spelletjes? Maak je je graag vuil? Vind je een kampvuur gezellig?
Heb je zondag tussen 14 uur en 17 uur nog niets te doen? Dan is Scouts & Gidsen Buken-Delle echt iets voor jou! Je bent welkom om elke zondag leuke activiteiten te komen doen. Heb je interesse om eens langs te komen of mee te spelen, dan mag je op zondag zeker langskomen.
Je kan ook altijd onze website bezoeken waar alle info op terug te vinden is.

top pagina


Scouts en gidsen Vlaanderen - St.-Stefanus Nederokkerzeel

SCOETTE OKKEZIEL IS DE MAX!

Scouts St.-Stefanus Nederokkerzeel

Adres: achter de kerk van Nederokkerzeel

Bogaerdstraat 2A, 1910 Kampenhout
E-mail: zie contactpersonen
website: nederokkerzeel.scoutsgroep.be/

Contactpersonen:

Luka De Ceuster: 0476/76.90.83 – luka.deceuster@hotmail.com
Lina Decramer: 0473/21.89.21 - lina-dec@hotmail.com
Lindy Verysck: 0477/05.19.58 - lindyversyck@hotmail.com
Dries Verhelst: 0465/72.15.40 - driesverhelst@hotmail.com

Voorstelling van de vereniging:

De scouts van Nederokkerzeel is een scouts om trots op te zijn, want eerst en vooral: ‘Scoette Okkeziel is gewoon de max!’. De Scouts van Nederokkerzeel bestaat uit een enthousiaste leidingsploeg die van elke zondag de leukste zondag wil maken én bij elk evenement tot het uiterste zal gaan om zo het beste evenement te creëren. Elke zondag worden er dan ook fijne activiteiten georganiseerd waarbij de kinderen even kunnen vergeten dat het morgen alweer maandag is. Dit zijn natuurlijk op-en-top scoutieve activiteiten (meestal van 14u tot 17u) zoals pleinspelen, bosspelen, stadspelen, techniekenvergaderingen, sluipspelen, allerhande avondactiviteiten maar evengoed spelletjes die enkel voortdrijven op de fantasie en de inventiviteit van het kind en de leiding zelf. Daarnaast zet de scouts zich in voor een heel aantal fijne activiteiten en evenementen waarbij de mensen dichter bij mekaar gebracht worden. Voor iedereen die zich aangesproken voelt hebben wij verder nog maar één boodschap: kom gerust eens meespelen/proeven met/van onze scouts! Iedereen is welkom!

Doelgroep: Kinderen vanaf 6 jaar (eerste leerjaar)

Activiteiten en evenementen

De scouts organiseert jaarlijks ook talrijke evenementen en activiteiten.

De grote trots van onze scouts is en blijft de openluchtfuif, onze fuif die jaarlijks doorgaat op de eerste vrijdag van september, op het scoutsterrein achter de kerk van Nederokkerzeel. Wederom een feest waar jong en oud welkom is, en dat van kop tot teen door onze scoutsleiding georganiseerd en opgebouwd wordt gedurende de leefweek van de leiding. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een heel aantal op-en-top scoutieve activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden zoals weekends, een gezamelijke ledenactiviteit met de hele scouts en natuurlijk het kamp. De jin, de oudste tak van onze scouts, een groep vol enthousiaste 17 en 18-jarigen zijn daarvoor ook al op buitenlands-kamp geweest. De bekroning van hun scoutscarrière als lid, een carrière die ze hopelijk voorzetten als leiding.

Verder organiseren we ook jaarlijks een tweedaagse spaghetti-dag, de zogenaamde sliertjesdag, het befaamde scoutsbal, een gezellig bal voor jong en oud én voor iedereen die daartussen valt en houdt van dansen en gezellig samenzijn. Tijdens de zomerse augustusdagen is er de ‘zwoelen avond’, een gezellige streekbierenavond in de pastorij van Nederokkerzeel, dat de feest-driedaagse van Okkeziel Bruist inzet. Daarnaast werkt de scouts ook jaarlijks mee aan de kerstboomversiering die door Okkeziel Bruist georganiseerd wordt. Op deze gezellige winteravond wordt de kerstboom op het kerkplein van Nederokkerzeel versierd en verzorgt de jin-groep de nodige snacks en drankjes. Verder in deze wintersfeer organiseren wij ook onze befaamde kerstboomverbranding aan de lokalen op de eerste vrijdag van januari met heel veel kerstbomen, een groot vuur, sfeer en een groot assortiment aan jeneverkes.

top pagina


Jeugdhuis Tonzent

Jeugdhuis Tonzent

Sinds 1971 is er in kampenhout sprake van een speciale plek, een plaats waar zowel jong als oud zich kunnen komen ontspannen en amuseren.
DE locatie voor een frisse pint, een smakelijke cola, een spelletje biljart of een matchke kicker. Of toch liever een gezelschapsspelletje?

We hebben het natuurlijk over jeugdhuis Tonzent!

Raad van bestuur

Maarten, Sam en Wannes zorgen voor een vlotte gang van zaken in het jeugdhuis. Heb je vragen over of ideeën voor het jeugdhuis, spreek hen gerust aan! Ze helpen je met plezier verder.

voorzitter: Maarten Vandereet GSM: 0478/37.13.36 Kern Jeugdhuis Tonzent 2017-2018
penningmeester: Sam Trogh GSM: 0495/40.60.75
secretaris: Wannes Vansteenkiste GSM: 0476/60.47.78

De harde kern

Dit jaar is onze hardcore bende uitgegroeid tot een nieuw, jong en getalenteerd topteam.
De kern zorgt voor de activiteiten in het jeugdhuis zoals optredens, fuiven, instuiven, uitstapjes en nog veel meer. Dankzij hen genieten onze bezoekers van een zo geweldig mogelijke tijd in het jeugdhuis.
Ook hen kan je als aanspreekpunt gebruiken voor al je vragen.

  • fuif: Maarten Vandereet
  • optredens: Sam Mestrom, Candice Darcis
  • uitstap: Gilles Hermans, Shani Kemps
  • instuif: Sam Trogh, Jasper Heymans
  • tapverantwoordelijke: Wannes Vansteenkiste

Het jeugdhuis

Vrijwiligers, vrijwilligers en nog eens vrijwilligers! Dat zijn de stevige funderingen van ons jeugdhuis.

Tonzent is uitermate trots op haar vrijwillgers!!
Hoe meer vrijwilligers, hoe meer activiteiten en openingsdagen er zullen zijn.

Ook jij kan vrijwilliger worden. Dat kan al heel snel en gemakkelijk!

  • Tonzent zelf openhouden
  • ideeën voorstellen voor alle soorten activiteiten
  • helpen tijdens een werkdag
  • helpen tijdens een activiteit

Ideeën?? Stuur ons een mailtje of contacteer de verantwoordelijke die het meest geschikt is voor jou idee of thema.

Ons algemeen emailadres is jhtonzent@gmail.com
Hou zeker ook onze Facebook pagina in de gaten! > https://m.facebook.com/Jeugdhuis-TonzenT

Adres:
JH TonzenT, Hutstraat 22 @ Kampenhout (Relst)

© 2011-2016 - Jeugdsite Kampenhout webdesign : highgate´57