home
agenda

Jeugddienst Kampenhout
Sporthal Kampenhout
Zeypestraat 26
1910 Kampenhout

meer info ...

Facebook

Drug- & alcoholpreventie

Drugs en alcohol zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze kunnen voor verschillende problemen zorgen en problemen escaleren. Daarom is het belangrijk dat onze inwoners de nodige informatie krijgen en ergens terecht kunnen met vragen, problemen en opmerkingen over thema's als drugs, alcohol, tabak, maar ook met andere onderwerpen zoals medicatie, internet- en gameverslavingen.

Indien u vragen hierover heeft kan u deze via e-mail stellen op drugsenalcoholpreventie@kampenhout.be of op 016/26.94.37.

Alcohol- en drugpreventie gemeente Kampenhout

Logo drugpreventie

Hoe zit dat nu met cannabis; mag het nu, of mag het nu niet? ?
Heb je een vermoeden dat je vader meer alcohol drinkt dan goed voor hem is?
Hoe spreek ik mijn zoon aan over zijn uit de hand lopend gokprobleem?
Ik merk dat mijn vriend(in) steeds meer joints begint te roken...Hoe spreek ik hem/haar hierover aan?

...

Voor allerhande vragen en informatie over alcohol, drugs, gokken, gamen,...kan je terecht bij de gemeentelijke preventiewerker alcohol & drugs. Gewoon voor informatie, of voor een vertrouwelijk gesprek.
drugsenalcoholpreventie@kampenhout.be of op 016/26.94.37.


Informatie voor en over fuiven, evenementen en jeugdhuizen:

Logo -16

Mag een 15-jarige in het jeugdhuis een pintje bestellen?
Als een 17-jarige op een fuif een breezer bestelt, mag je deze dan bedienen?
En wat met cocktails à la Mojito?
...

De boetes zijn niet mals. Als organisatie of jeugdhuis kan je dus beter problemen voorkomen. Al wat je moet weten, vind je hier.


Vlaanderen stopt met roken

Op de portaalsite, www.vlaanderenstoptmetroken.be , van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Vlaamse Logo's, met steun van de Vlaamse overheid, kan iedereen terecht voor antwoorden op vragen en behoeften rond het thema roken en stoppen met roken.

Vlaanderen stopt met roken


www.vlaanderenstoptmetroken.be

Nok Nok

De Druglijn

Je bent jong en je kan heel wat aan. Maar een dipje of een tegenslag komt iedereen wel eens tegen. Hier vind je informatie en leuke opdrachten om je (terug) goed in je vel te voelen. Ga zelf aan de slag en zoek de tips die je het meest aanspreken.

Je goed in je vel voelen is voor iedereen belangrijk, ook voor jongeren!

www.noknok.be

De Druglijn

De Druglijn

De Druglijn is sinds 1994 dé Vlaamse service waar je terecht kan met alle vragen over drank, drugs, pillen, gokken,...
Ouders, student, partner, familielid, vriend, of gebruiker? De Druglijn is er voor iedereen.
Je vindt er betrouwbare informatie, maar er wordt ook naar je verhaal geluisterd; je krijgt advies en info over waar je terecht kan voor hulp of preventie.

Je kan De Druglijn contacteren via e-mail, telefoon of skype. Je blijft anoniem en krijgt een persoonlijk antwoord, ook online.
www.druglijn.be

Drugs in Beweging

Dé website voor jeugdleid(st)ers over tabak, alcohol, drugs en (psychoactieve) medicatie.Wat als je hiermee geconfronteerd wordt in je chiro, scouts, of jeugdhuis?

Informatie, tips & tricks om rond dit thema aan de slag te gaan.
www.drugsinbeweging.be


>Drugs in beweging

A Cool World.

A cool world

Een interactieve site over alcohol op maat van 10- tot 13-jarigen.
"Niet drinken voor je 16 jaar bent is cool"; daar draait het om. Een website waarop kinderen informatie aangereikt wordt over alcohol en de mogelijke gevolgen van alcoholgebruik.
www.acoolworld.be

Alcoholhulp

Je hebt jezelf al vragen gesteld over je drinkgedrag. Je beslist om het een tijdje rustiger aan te pakken.
Of je begint te vermoeden dat je vader/moeder/vriend(in) eigenlijk teveel drinkt dan goed voor hem/haar is. Je wilt hem/haar hierover aanspreken.
Deze website kan je hierbij helpen: uitgebreide informatie, alcoholtest, persoonlijke verhalen, forum, online begeleiding,...
www.alcoholhulp.be

Alcohol Hulp

Cannabishulp

Alles wat je moet weten over cannabis vind je hier terug. Naast uitgebreide informatie vindt je hier zelfhulpprogramma als je beslist hebt om te minderen of te stoppen. Daarnaast kan je via de online begeleiding gratis beroep doen op een professionele hulpverlener, die jou met raad en daad zal bijstaan bij het verminderen of stoppen van cannabisgebruik. Anoniem, uiteraard.
www.cannabishulp.be


Cannabis hulp


Quality nights

Op deze website vind je alle Quality NIghts-clubs en -events. Quality Nights staat voor een positief en gezond uitgaansklimaat. Deze clubs en events bieden een aantal diensten aan jou als bezoeker aan. Zo vind je er gratis water, gratis oordoppen, condooms, gezondheidsinformatie en meer!
http://qualitynights.be


Quality nights

Jongeren Advies Centrum

JAC

Het Jongeren Advies Centrum of JAC wil jongeren tussen 12 en 25 jaar helpen met al hun kleine en grote vragen en problemen. Jongeren kunnen er zelf binnenspringen om met een medewerker te praten. Als het JAC niet kan helpen, verwijst het de jongere door naar een andere dienst, zoals het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg.
http://www.jac.be/jac-leuven


Heb je vragen omtrent drugs of alcohol, stel ze gerust, online en anoniem via dit formulier


© 2011-2016 - Jeugdsite Kampenhout webdesign : highgate´57