vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
dinsdag 14-08-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
decoratieCultuur: Muziekschool
Muziekschool

De muziekschool van Kampenhout is sinds enkele jaren een vestiging van de Kunstacademie van Zaventem.

Voor het lessenroosters, aanbod en tarieven, zie www.academiezaventem.be of stuur uw vraag naar info@academiezaventem.be

De muziek- en woordlessen gaan vanaf 1 september 2015 door in een nieuwe locatie, namelijk de voormalige kleuterschool van Berg (Bergstraat 15).

Deze locatie heet voortaan 'DE CULTUURBERG' naar analogie met de gemeentelijke school 'DE TOVERBERG'.

DE CULTUURBERG telt zeven klaslokalen (allemaal genoemd naar componisten), een ruime inkomhal en leraarskamer, een wachtruimte met ruilbibje en een volledig vernieuwd sanitair!

Kampenhoutse verenigingen kunnen ook in 'DE CULTUURBERG' terecht voor een vergadering of repetitie (in lokaal 'Beethoven').
Voor meer info, zie: www.kampenhout.be/cultuur/gemeenschapscentrum-dekrop.php

Meer info:

Gerry Croon
Departementshoofd Cultuur
tel: 016/65.99.39
e-mail: gerry.croon@kampenhout.vera.be


MUZIEKKAMPJES

Wat is er mooier dan jonge kinderen samen op actieve en speelse wijze muziek te laten maken? Dat is wat de Kampenhoutse cultuurdienst deed in samenwerking met Jeugd en Muziek: op 22 en 23 augustus kregen kleuters van 4 tot 6 jaar een gevarieerde initiatie "Toeters & Bellen", waarbij ze handmatig en muzikaal mochten experimenteren met ritme, kleuren, klanken en melodieën. Van 24 tot 27 augustus waren jongeren van 6 tot 12 jaar uitgenodigd op "Klankenkoorts: Buzzz!" waarbij ze mochten oefenen met echte blaasinstrumenten en bovendien zelf trombones en trompetten uit plastic mochten ineen knutselen. Hun eindvoorstelling werd door ouders en grootouders bijzonder gesmaakt. Het is ongelooflijk hoe snel de kinderen leerden prachtige klankleuren te produceren en in groep op te treden.

De twee muziekkampjes hadden plaats in de nieuwe Cultuurberg, een locatie die eens te meer haar rol bewijst als educatief muziekcentrum in de gemeente. De organisatoren (Gerry Croon en Sanne Decock) en de begeleiders (Griet Wiame, Bart Maris en Dirk Timmermans) verdienen een grote pluim. We hopen nu dat de muzikale zaadjes die geplant zijn verder mogen uitgroeien.

(tekst: HG)

2016

TOETERS & BELLEN
Toeters en Bellen 2016
Klankenkoorts: BUZZZ!
Klankenkoorts: BUZZZ! 2016

klik op de foto's voor meer.

KAMPENOOTJES

Jaarlijks sluit de muziekschool van Kampenhout af met een heus muziekfeest onder de titel Kampenootjes. Alle klassen en vele solisten krijgen dan een podium om hun kunnen te tonen. Hieronder kan je de affiches terugvinden. Klik op de affiches en het programmaboekje en vele foto's wachten je op.

2016

Affiche Kampenootje 2016

programma (pdf) - foto's

2015

Affiche Kampenootje 2015

programma (pdf) - foto's

2014

Affiche Kampenootje 2014

programma (pdf) - foto'spagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 14-10-2016