vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
maandag 23-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Burgerzaken : identiteitsbewijzen

Elektronische identiteitskaart, mijn dossier

eID lezer

U heeft, al dan niet zonder het te beseffen, ettelijke dossiers bij de verschillende overheidsdiensten. U heeft daarbij het recht deze allemaal in te kijken. In praktijk is dit echter niet zo vanzelfsprekend en bent u waarschijnlijk wel een dagje zoet met het afschuimen van alle deze diensten eer u alles gezien heeft.

Dankzij de elektronische identiteitskaart (eID) kan u uw identiteit via het web veilig bekend maken. Bij het Rijksregister hebben ze daarom een toepassing ontwikkeld, Mijn Dossier, die zo veel mogelijk dossiers van u samenbrengt en via het web raadpleegbaar maakt. U kan er bijvoorbeeld uw gezinssituatie en -samenstelling zien zoals ze bekend is bij de overheid, uw burgerlijke staat, alle adressen waar u ooit gedomicilieerd was.

Omdat u zich op deze website moet authenticeren aan de hand van certificaten die op uw eID aanwezig zien, dienen deze eerst geïnstalleerd te worden op uw computer. Indien u dit nog niet gedaan hebt, volg dan eerst onderstaande installatieinstructies.

Indien alles geïnstalleerd is kunt u uw dossiers bekijken op https://www.mijndossier.rrn.fgov.be.

Procedure

 • Stap 1: Basisinstallatie (kaartlezer en middleware)

  Zie "De elektronische identiteitskaart, installatie"

 • Stap 2 : Installatie certificaten

  Zoals gezegd moet u, om uw identiteit te kunnen bewijzen aan de website van het Rijksregister, uw certificaten installeren op uw computer. Volg de stappen zoals ze hieronder beschreven staan om deze installatie succesvol te voltooien.

  icoontje eID GUI Na de installatie van de eID-middleware moet dit icoontje op uw bureaublad aanwezig zijn. Start dit programma op.
  (Als u het het icoontje niet ziet, open dan het programma eidGUI.exe in de map C:\Program Files\Belgium Identity Card)
  België identiteitskaart chip

  In dit programma klikt u nu eerst op het het gouden chip-icoon (1).
  Hiermee wordt de informatie (ook de certificaten) van uw eID uitgelezen.

  U ziet al uw gegevens verschijnen in de verschillende dataveldjes.

  Daarna klikt u op het tabblad Certificaten(2).

  Tabblad Certificaten

  In dit tabblad ziet u uw twee persoonlijke certificaten die op uw eID staan. Klik de eerste aan (1). U ziet de informatie over dit certificaat verschijnen in het rechterdeel van het scherm. Klik nu onderaan op registreer (2). Daarmee installeert u dit certificaat op uw pc. Het kan dan aan de toepassing van het Rijksregister getoond worden om er in te loggen.

  Herhaal nu hetzelfde met het tweede certificaat (3 en 4). Dit certificaat kan dan gebruikt worden om bv. in MSOutlook mails digitaal te ondertekenen.

  Nu zijn uw certificaten geïnstalleerd. Nu kunt u surfen naar https://www.mijndossier.rrn.fgov.be en er uw dossiers bekijken.
  Bij het inloggen zal u uw PIN-code moeten ingeven, dit om het systeem helemaal veilig te maken: stel dat er iemand toegang zou hebben tot uw computer (en dus ook uw certificaten), dan nog kan hij geen toegang hebben tot uw dossiers bij het Rijksregister want hij kent uw PIN-code niet.

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 26-09-2017